Альтернатива пластику - чим замінити пластикові пакети для смітт

Звичні пластикові пакети для сміття - зручні у використанні і мають відповідний обсяг. Тому не так то просто знайти їм гідну заміну. Однак у кожної проблеми є рішення. І сьогодні ми поговоримо про те, чим замінити пластикові пакети для сміття, не завдаючи шкоди екології.

Чи є пакети для сміття, що розкладаються?

Сьогодні пластик оголосили головним ворогом планети, тому поліетиленові пакети стали замінювати еко-аналогами. З чого роблять біорозкладні пакети, скільки вони розкладаються і які мають особливості використання - всі ці та інші питання хвилюють прихильників еко-продукції.

Біорозкладаний матеріал - це той, який з часом і при дотриманні певних умов розкладається на органічні і неорганічні сполуки, які мають здатність включатися в харчовий ланцюжок. Про такі пакети заговорили ще в 2000-х роках і вже через кілька років ідея була реалізована.

Склад біорозкладних пакетів

Для виробництва пакетів використовується біорозкладний пластик. Це живильне середовище, яка засвоюється мікроорганізмами і перетворюється в воду, біомасу і СО2. В цілому важливо розуміти наступне: існують види пластика, який виготовляється з органічного не розкладних речовин, також є вид пластику, що виготовляється з корисних копалин, які відмінно розкладаються в природі. Приставка "біо" говорить про походження сировини, а не його екологічність або здатнімть до розкладання.

Класифікація біорозкладних пакетів:

  • "Оксорозкладний пластик". При виробництві такого пластика використовуються матеріали, які під впливом ультрафіолету розпадаються на невеликий частини мікропластіка, які так само як і звичайний пластик, забруднює навколишнє середовище. В 2016 році вийшов указ наносити на оксорозкладні пакети спеціальне маркування.
  • Біорозкладні пакети. Пакети, які повністю розкладаються в природі, проте для цього повинні бути створені певні умови. У цю категорію потрапляють пакети, що розкладаються в процесі компостування і які вимагають додаткової обробки. При цьому природу вони не забруднюють.

Паперові пакети - це також біорозкладні пакети. Однак для повного розкладання такої продукції потрібно створити спеціальні умови компосту, а не просто викинути на смітник.

Отже, якщо підсумувати, то важливо сказати про те, що для розкладання пакетів потрібно створити правильні умови:

  • вологе середовище.
  • доступ кисню.
  • мікроорганізми або інша органіка для запуску процесів розкладення.

Якщо не буде організована належна утилізація, то такий пакет може зберігатися дуже довгий час.

Біорозкладні пакети - це вибір людей, яким не байдуже довкілля. Придбати таку продукцію ви можете у нас в інтернет-магазині, для особистого або комерційного використання. Ми вважаємо, що у кожної людини повинен бути вибір, тому в асортименті ви можете знайти гідної якості продукцію як з поліетилену, так і біорозкоадних матеріалів