Як виробляють поліетиленові пакети?

Чи можете уявити своє життя без використання пластикових пакетів? Ця пакувальна продукція міцно увійшла в наше життя, в рази полегшивши побут. Фасувальні і побутові, промислові та будівельні, великі і маленькі, з виразний ручкою і з петелькою, з друкованими малюнками і без - і це далеко не весь перелік всіх пакетів, які знайшли таке широке застосування в житті людини. Що таке поліетиленовий пакет, знають всі, але ось як роблять поліетиленові пакети, відомо далеко не кожному. Сьогодні ми більш детально розглянемо це питання, і ми впевнені, що ви відкриєте для себе багато цікавого.

З чого роблять пакети?

Спочатку слід сказати, що пластикові пакети налічують не більше ніж сімдесятирічне історію. Батьківщиною їх є США, де продукція в 60-х роках почала масово надходити на ринок. І вже в 80-х вони стали активно використовуватися в усьому світі. З того часу технологія виробництва неодноразово удосконалювалася, проте базові принципи залишилися незмінними.

Виробництво пакетів: про що варто знати?

Виробництво поліетиленових пакетів — процес складний та багатоетапний. Проте не менш цікавим є питання, власне, з чого виготовляють поліетиленові пакети. Із самої назви стає зрозумілим, що для їх виготовлення використовують полімерний матеріал, відомий нам як звичайний поліетилен.

Що таке поліетилен? Це термопластичний полімер етилену, але якщо казати просто, то це полімерний матеріал, який одержують з нафти або природного газу. У процесі виробництва молекули газу або нафти поєднуються та утворюють довгі та гнучкі ланцюжки полімеру, тому сам поліетилен виходить дуже пластичним та легким у формуванні. 

Для чого використовують поліетилен?

ПЕ має безліч корисних властивостей. Він легкий, гнучкий, міцний та стійкий до вологи, тому його використовують для виробництва не тільки пакетів, але й для й інших виробів, а саме: упаковки, плівки, пляшок, пакувальних та ізоляційних матеріалів тощо. Завдяки міцності ПЕ, він може витримувати досить великі навантаження та захищати товари від пошкоджень. Завдяки таким властивостям він є ідеальним для виробництва пакетів. 

З чого роблять поліетилен?

Як ви вже знаєте, ПЕ виготовляють із полімеру етилену, який є вуглеводнем та який можна отримати за допомогою спеціальних процесів з природного газу і нафти. Результатом процесу полімеризації етилену призводить до з’єднання його молекул у великі ланцюги, які, власне, і утворюють поліетилен, який може бути перероблений у різні форми, наприклад, у пакет, плівку, контейнери ті інші вироби. 

Етап №1. грануляція

Для виробництва поліетиленових пакетів використовується тонкий полімерний матеріал, який синтезується з газоподібного вуглеводню етилену. На практиці відомо отримання двох видів поліетилену, що залежить від умов протікання реакції полімеризації.


● Високого тиску. Поверхня таких пакетів гладка воскообразная. Самі пакети виходять м'якими, прозорими і еластичними.
● Низького тиску. Поверхня пакетів менш прозора, а самі вони виходять шелестять.
Деяка частина матеріалу, після проходження технологічного процесу, відправляється на рециркуляцію. А решта у вигляді гранул, які не мають кольору, слід безпосередньо на виробництво пакетів.

Етап №2. екструзія

Для отримання плівки з гранул використовується спеціальний пристрій - екструдер. Гранули в великий обсяги засипаються в бункер, який відправляють в нагрівальну камеру. Там при температурі від 180 градусів, гранули перемішуються і плавляться до однорідної маси. Потім отримана суміш видавлюється через спеціальне круглий отвір, і саме це задає майбутньої плівки потрібну товщину.

Екструдер має ще один спеціальний відділ, в якому створюється потік повітря для охолодження поліетиленового рукава. Після цього він надходить на барабан для намотування в рулони.

Етап №3. Нанесення друку і логотипів

Сьогодні однією з популярних послуг є виробництво пакетів з логотипами, що є ефективним маркетинговим інструментом. Нанесення логотипів та інших малюнків здійснюється двома популярними методами: флексографии (валиком) або шовкографії (трафаретом).


Етап №4. Розкрій і формування

Розкрій і формування - це важливий етап технологічного процесу виробництва поліетиленових пакетів. Поліетиленовий рукав розрізається за шаблоном, який має конкретні параметри довжини і ширини наших майбутніх пакетів. На цьому етапі відбувається формування донного шва і бічних складок виробів, Також формується донний шов і бічна складка, вирубуються (або вирізаються) ручки, а також відбувається спайка швів.

Завершальний етап

Наші пакети - практично готові. Їх залишається тільки розфасувати по партіях і відправити на перевірку якості. Після цього повністю готову продукцію можна відправляти замовникам.

Отже, виготовлення поліетиленових пакетів є досить складним, проте цікавим процесом, який поєднує технологію та інженерію. Вони можуть бути модифіковані шляхом додавання кольорових пігментів, антистатиків та стабілізаторів, що дозволяє виробникам створювати пакувальну продукцію не тільки різних кольорів, але й властивостей. 

Крім цього варто звернути увагу також  на те, що у процесі виробництва пакетів застосовуються  нові технології друку і візуальні елементи (малюнки, логотип та інше), що дозволяє створювати пакувальну продукцію з привабливим ті інформативним виглядом.

з чого виготовляють поліетиленові пакети

До того ж сьогодні у зв'язку з поширенням ідей стосовно захисту екології, в обіг входять екологічні альтернативи у вигляді біорозкладних пакетів із кукурудзяного крохмалю, які за умови створення підходящого середовища можуть розкладатися природним шляхом і не забруднювати землю або водойми.

Де можна замовити поліетиленові пакети?

Компанія "WellPacks" більше 15-ти років спеціалізується на виробництві поліетиленових пакетів. Ми активно співпрацюємо з представниками малого, середнього і великого бізнесу, а також реалізуємо продукцію роздрібних клієнтів. Ми не з чуток знаємо, як робити поліетиленові пакети такими, щоб вони на сто відсотків справлялися зі своїми завданнями, допомагали вести успішний бізнес і допомагали українцям полегшувати побутових завдання. У нас ви можете придбати потрібну партію пакетів за вигідною ціною з доставкою по всій Україні.