Як зберігати пакети? Лайфхаки для кухні

Незважаючи на перехід на еко-пакування, кількість поліетиленових пакетів у кожному будинку просто зашкалює. Виходячи із супермаркету, ми несемо не лише потрібні продукти, а й незліченну кількість пакетів. В результаті їх стає стільки, що доводиться виділяти під них окрему шафу або ящик, проте цей варіант зберігання не можна назвати раціональним. Зберігання пакетів — річ тонка, але при цьому зовсім не складна і при цьому потрібна. Таким чином, їх можна не відразу викидати, а використовувати хоча б кілька разів.

зберігання пакетів на кухні

Вибираємо місце для зберігання пакетів

Звичайно, найпоширеніший спосіб — це зробити ящик для пакетів, але таким чином губиться дуже багато місця, та й діставати їх не дуже зручно. Набагато раціональніше зробити органайзер для пакетів своїми руками, який дозволяє зручно зберігати продукцію.

Але перед цим потрібно розсортувати наші кульки, що допоможе підготувати для них відповідну упаковку.  

  • Фасувальні пакети ідеально підходять для зберігання непотрібних речей, а також для упаковки чогось, коли ми збираємось у дорогу.  
  • Якщо є пакети із зав'язками, використовуйте їх замість смітників.  
  • Звичайні мішки потрібно скласти і тримати їх біля відра для сміття. З ними також зручно ходити на ринок і не витрачати гроші на покупку нового кулька.
  • Пакети, що залишилися після шопінгу, будуть мало корисними на кухні. Для зберігання підійде речей шафа або тумбочка у передпокої. 
  • У вас точно виявиться кілька подарункових пакетів і якщо вони знаходяться в хорошому стані, їх можна буде використовувати повторно як ошатну упаковку. 

Лайфхакі для зберігання пакетів на кухні

Погляньте на кухню і вона точно підкаже вам, що можна використовувати для зберігання пакетів. 

  • Візьміть невеликий розмір подарунковій коробці. Потім потрібно акуратно скласти пакети прямокутники, а в самій коробці вирізати отвір круглої форми, щоб через нього помістити пакети. Таким чином ви зможете діставати по одному складений кульок. Таку коробку можна помістити на тумбу або інше місце на кухні. Місця вона займає мало, а ось користі від такого винаходу буде чимало.
  • Пакетниця із пластикової пляшки. У такій ємності зручно зберігати невеликі за розміром пакети. Виріжте всередині пляшки отвір так, щоб туди змогла легко прокинутися ваша рука, а пакети помістіть через вирізаний отвір.  
  • Наступний спосіб зберігання буде під силу тим, хто вміє в'язати спицями. З їх допомогою можна зробити простий, але досить незвичайний тримач для целофанових мішечків.
  • Не кожен може чи хоче зробити власник своїми руками. Але й у цьому випадку є кілька найпростіших рішень. Достатньо скористатися звичайним пластиковим контейнером, у якому зазвичай зберігаються продукти. Складіть пакети квадратами або трикутниками та покладіть їх у контейнер. Зберігати його можна під раковиною або у коморі. 
  • Склавши пакети у вигляді конвертів, їх можна помістити також у коробку з-під взуття. Це також простий спосіб зручного зберігання, який не вимагає багато часу та зусиль. 

Зберігання пакетів — це раціональний підхід до використання поліетиленової упаковки

Простий поліетиленовий пакет — річ потрібна у побуті, тому рідко коли господарки їх викидають. Щоб вони не захаращували всю кухню і не забирали цілу скриньку, достатньо використовувати тримачі, які ви можете виготовити своїми руками.