Плюси і мінуси паперових пакетів

Тема екології сьогодні найбільш дискусійна. Світ ділиться на два табори: ті, хто вважає за краще паперову упаковку, і ті, хто залишається вірним поліетиленовій. Кожна зі сторін спору підкріплює свої словами беззаперечними фактами, думками вчених і наводить статистичні дані. І сьогодні все більше людей схиляється до того, що так — паперова упаковка більш нешкідлива і вибір на її користь, це крок назустріч екологічному майбутньому. Ми не могли залишитися осторонь і підготували корисний матеріал про те, які є плюси і мінуси паперових пакетів.

Паперові пакети. Переваги

У деяких країнах використання поліетиленових пакетів заборонено на урядовому рівні. Таке рішення було обдуманим і виправданим, проте кожен вид упаковки має як переваги, так і недоліки, і сьогодні ми поговоримо про те, які плюси і мінуси мають паперові пакети.

Паперові та крафт пакети, переваги:

  1. Просте виробництво. Папір — це такий матеріал, який легко приймає потрібну форму. Крім цього варто пам'ятати про те, що він піддається повторній переробці, що додає йому "плюсів".
  2. Безпечні для людини і не шкодять навколишньому середовищу. Папір не містить шкідливих речовин, тому використовувати його можна без побоювання нашкодити здоров'ю.
  3. Здатність "дихати". Завдяки такій якості як повітропроникність, упаковку з паперу використовують для зберігання овочів і фруктів.
  4. Непрозорість. Зазвичай ми не хочемо виставляти на загальний огляд вміст наших пакетів. В цьому випадку непрозорий паперовий пакет, повністю приховає від сторонніх то, що знаходиться всередині нього.
  5. Привабливий зовнішній вигляд. Можливості оформлення паперових пакетів, по-справжньому, безмежні. І цим активно користуються магазини одягу, сувенірної продукції, парфумерії, косметики — і всі, кому важлива індивідуальна подача товару.
  6. Проста утилізація. Потрібно всього пару рухів, щоб скласти пакет і викинути його в урну. Паперова упаковка може бути перероблена вдруге, тому і на рахунок питання екологічності ми також можемо бути спокійними.
  7. Збереження форми. Паперова упаковка добре тримає форму, і ні не витягується як поліетилен.

Мінуси паперових пакетів?

За деякими якостями паперові пакети поступаються поліетиленовим. Тому говорячи про плюси паперових пакетів, важливо сказати і про деякі мінуси.

  • Вартість. Поліетиленова продукція коштує дешевше паперової, що для багатьох споживачів є вагомою перевагою.
  • Недовга експлуатація. Паперові пакети навіть при дбайливому ставленні не можуть прослужити так довго, як поліетиленові, що робить їх економічно невигідними, як для споживачів, так і для виробників.
  • Бояться вологи. Як тільки на папір потрапляє волога, цілісність його порушується.
  • Можливість розриву. Паперові пакети можна назвати дуже міцними і будь-який гострий предмет їх може швидко пошкодити.
  • Обмежені можливості для серйозного навантаження. Паперова упаковка, на відміну від поліетиленової, не здатна витримати велику вагу.

Незважаючи на недоліки, плюси паперових пакетів більш вагомі для користувачів, тому все більше людей віддає перевагу саме їм. Тим більше що асортимент їх настільки великий, що без проблем можна підібрати потрібну упаковку для конкретного товару або продукції.