Чому паперові пакети краще за пластикові? Пластик та екологія

Досить довго точаться суперечки про те, які пакети кращі — паперові або пластикові. Сторони наводять різні аргументи, кажучи про екологічність, міцність, зручність, вартість і т.д. Але в підсумку ніхто так і не прийшов до спільного знаменника. Давайте більш детально розглянемо питання, що краще пластикові або крафт пакети?

Пакети - зручно, практично, функціонально

Так, пакети — це найзручніший засіб для упаковки, які ми використовуємо щодня. Сьогодні для виробництва пакетів використовують два матеріали: папір і поліетилен. З усіх боків на нас обрушується тонни інформації про згубні властивості поліетилену, тому питання, що краще, є досить актуальним.

Особливості поліетиленової упаковки

  1. Поліетиленові пакети виробляються з нафтопродуктів. Це відносно дешево і не вимагає використання складних технологій.
  2. Пакети міцні і прості у використанні. Вони довговічні, тому що використовувати їх можна кілька разів і не один тиждень, і при дбайливому ставленні вони не втратять в якості.
  3. У продажі можна знайти пластикові пакети будь-якої форми і розміру, а також колірного оформлення. На них легко наносити логотипи і поліграфію.
  4. Пакет можна використовувати при будь-якій погоді. Навіть коли йде дощ, він не змінить своєї структури і надійно захистить те, що знаходиться всередині.

Мінуси пластикового пакета

Найголовніший недолік — це його складна переробка. Один пакет, викинутий на вулицю, може розкладатися десятиліття, при цьому він буде виділяти токсини і завдавати шкоди навколишньому середовищу. Крім цього про такі пакети важко говорити, як про стильні або просто красиві. В першу чергу, це просто предмет необхідності, ніж щось створене для естетичного задоволення.

Чому краще використовувати паперові пакети?

Паперовий пакет, або крафт пакет вважається відносно безпечним видом упаковки для природи. І це одна з відповідей на питання, чим паперові пакети краще пластикових. Крім того що він зручний у використанні, він викликає візуальний інтерес і дарує певні емоції.

Після того як пакет буде використаний, папір може бути відправлений ​​на переробку і після деяких процесів матеріал стане знову придатним для використання. Що, правда, це вимагає додаткових матеріальних витрат.

Паперова основа відмінно підходить для нанесення поліграфії, тому саме такі пакети найчастіше використовують в рекламних цілях. Також у продажі можна знайти крафт-пакет будь-якої форми і розміру, а також замовити індивідуальну розробку для свого бізнесу.

Мінуси паперових пакетів

Так, папір легше піддається переробці і швидко розкладається в природному середовищі. Однак є два важливих моменти:

  • збільшення споживання паперових пакетів незмінно веде до збільшення масштабів вирубки лісу, що теж не є добре і завдає колосальної шкоди екології.
  • паперова продукція одноразова і недовговічна, тому для її виробництва потрібна постійна робота заводів, що шкодить навколишньому середовищу.

Що краще, пластикові або паперові пакети?

Це питання дуже суб'єктивне. І та, і інша продукція має свої позитивні і негативні якості, тому вибір, як завжди, залишається за вами.