Упаковка продуктів в вакуум: метод зберігання продуктів

Як зберегти продукти свіжими без втрати смаку і якості на якомога більший термін? Це завдання, яке стоїть не тільки перед домогосподарками, але і власниками торгових мереж і супермаркетів. Як це не сумно, але зберігання продуктів в холодильнику не захищає продукти від підсихання, окислення, псування кольору і смаку. Однак сьогодні є відмінне рішення цього питання - упаковка продуктів в вакуум. Без применшення можна сказати, то цей метод став справжньою інновацією в зберіганні продуктів і що найпривабливіше - він доступний для кожного.

Що таке герметична вакуумна упаковка для продуктів харчування?

Вакуумна упаковка - це сучасний метод зберігання продуктів харчування. Головна особливість цього методу полягає що, що навколо предмета створюється безповітряний простір, що забезпечує більш тривале збереження.

Завдяки вакуумированию продукти харчування можна зберігати без доступу кисню, завдяки чому вони не обвітрюється, а значить зберігається їхній смак і аромат.

Як це працює?

Як ви знаєте, кисень створює ідеальне середовище для розмноження харчових бактерій, що сприяє швидкого псування продуктів. В результаті сиру і готову їжу не врятувати, навіть якщо тримати її в холодильнику. І ось тут ми однозначно можемо сказати, що зберігання їжі в вакуумних пакетах - оптимальне рішення. Завдяки вакууму клітинна структура продуктів залишається незмінною, тому і смак у них буде таким, как-будто ви їх тільки що купили.

Суть вакуумирования дуже проста: продукти поміщають в спеціальний пакет і потім, використовуючи вакууматор, повністю викачують повітря. Це сприяє збільшенню терміну зберігання продуктів.


Скільки зберігається їжа в вакуумі?

● М'ясо до 9-ти днів.
● Риба - до 5-ти днів.
● Ковбаси - до 25-ти днів.
● Тверді сири - до 60-ти днів.

Якщо ми говоримо про продукцію, яка буде зберігатися в морозильних камерах, то термін зберігання може становити кілька років.

Плюси вакуумної упаковки:

● Можна в рази збільшити термін зберігання продуктів в холодильнику і морозильній камері.
● Відсутність випаровування ественной вологи сприяє тривалому збереженню свіжості продуктів.
● Економія часу на приготування страв, завдяки зберіганню продуктових заготовок.
● У процесі приготування їжі ви будете працювати з чистими продуктами.
● Пакети з відкачано повітря зменшується в об'ємі, а значить місця в холодильнику буде більше.
● Вакуумовані продукти можна зручно транспортувати, не побоюючись, що вони розсипаються по салону.
● Економія грошей. По-перше, ви не будете викидати зіпсовані продукти. А по-друге, можна економити на оптовій закупівлі овочів і фруктів з можливістю їх більш тривалого зберігання.

Чим ще хороша вакуумна упаковка, так це доступною ціною. Дозволити придбати її можуть не тільки власники супермаркетів і продуктових магазинів, але звичайні домогосподарки. Почавши користуватися вакуумною упаковкою, ви скоро помітите, як буду з кожним днем ​​знижуватися ваші витрати на закупівлю продуктів, і ви зможете готувати смачні страви зі свіжих і якісних продуктів.