Як і з чого роблять целофанові і поліетиленові пакети?

Дуже рідко коли насправді, у звичайної людини виникає питання, з чого зроблений пакет. Найчастіше це трапляється тоді, коли галас навколо екологічності упаковки набирає таких обертів, що волею неволею починаєш вивчати склад і шукати різницю, а разом з цим - оптимальний варіант для використання в побуті. Сьогодні ми коротко, але ґрунтовно розглянемо питання, як роблять целофанові і поліетиленові пакети.

Целофановий і поліетиленовий пакет: різниця — є!

І хоча для багатьох людей ці дві назви здаються синонімами, наукова різниця все-таки є. Обидва пакети зовні дуже схожі, вони мають прозорий колір і хрустять при стисненні. І тим не менше ці два матеріали мають істотні відмінності.

Целофан — матеріал природного походження, а поліетилен - штучного.

З чого роблять целофанові пакети?

Целофан - виходить в результаті переробки целюлози, сировиною для якої служить деревина.

З чого роблять поліетиленові пакети?

Поліетилен отримують шляхом синтезування газоподібного вуглеводню етилену.

Починаючи з 1950 року, поліетиленова продукція увійшла в масовий вжиток і витіснила целофановий аналог. Але сьогодні його використовують хіба що в якості упаковки квітів або обгортки цукерок. Досить обмежене використання упаковки можна пояснити тим, що процес її виробництва досить трудомісткий і витратний.

Однак якщо говорити в контексті світової екології, то така упаковка вважається не такою небезпечною, як поліетиленова, тому що матеріал є натуральним і здатним до розкладання в природному середовищі. А ось що стосується пластикових пакетів, але вони не здатні до природного розкладання, тому завдають екології шкоду і без правильної утилізації забруднюють навколишнє середовище.

Відмінність целофанових пакетів від поліетиленових

  • Целофановій продукція — екологічна і вона не шкодить природі.
  • Пакети з целофану пропускають повітря і відводять вологу, тому в них продукти дуже добре зберігаються.
  • Зображення, нанесені на вироби, дуже добре і довго тримаються.

Однак на відміну від поліетилену, целофан не може витримати велику кількість ваги і є ризик, що він прорветься. А ось ціна його вища поліетиленового аналога, хоч і дуже сильно.

Особливості поліетиленових пакетів

  • Поліетиленова продукція має оригінальні властивості, що визначає її високу популярність серед покупців:
  • Міцні, тому добре тягнуться і не розриваються.
  • Стійкі перед жирами, кислотами і лугами.
  • Зберігають свої властивості при мінусовій температурі.
  • Забезпечують відмінний захист вмісту.
  • Нетоксичні, тому можуть контактувати з харчовими продуктами.
  • Гігієнічні у використанні.
  • Доступні для кожного.

Тепер знаючи, з чого роблять пакувальні пакети, ви можете вибрати ту продукцію, яка підходить для вирішення вашої конкретної задачі. Поліетиленова продукція сьогодні є незамінним помічником в торгівлі, і незважаючи на активний екорух, все ще досить велика кількість людей обирає саме її.

Український виробник пакувальної продукції "WellPacks" завжди радий запропонувати продукцію згідно з вашим запитом. У нашого покупця завжди є можливість вибору і покупки пакувальної продукції за доступними цінами.