Як виготовляють паперові пакети?

Паперові пакети вже давно випередили за популярністю звичні поліетиленові. Споживачі цінують їх не лише за екологічність, але й за зручність. Виробництво паперових пакетів Україна є складним багатоетапним процесом і багатьом користувачам буде цікаво дізнатися, як робиться упаковка.

виробництво паперових пакетів

Все про виготовлення паперових пакетів: сфера застосування, етапи виробництва

Сфера застосування паперових пакетів є дуже широкою. Найчастіше їх використовують:

  • У звичайних магазинах. Придбати такий пакет можна на касі практично будь-якого магазину чи супермаркету. Як правило, вони мають стандартні розміри та простий дизайн, а їхня поверхня іноді прикрашається логотипом торгової точки або фірмовою символікою.
  • Для доставки подарунків та квітів. Для виробництва пакетів найчастіше використовується дизайнерський картон або крафтовий папір, який підкреслює оригінальність виробу і дарує ще більше позитивних емоцій від вручення подарунка.
  • У громадському харчуванні. Для багатьох закладів громадського харчування, як звичайних їдалень, так і дорогих ресторанів стала звичною практика упаковувати контейнери з їжею саме в паперовий пакет. А такі відомі страви фаст-фуду як картопля-фрі, сендвічі та гамбургери одразу пакують у крафтові пакети.
  • Магазини брендованої продукції. Для упаковки елітної парфумерії, одягу, взуття, косметики зазвичай використовують саме брендовані пакети, що підкреслює статус власника і водночас рекламує торгівельну точку.

Враховуючи великий асортимент паперової упаковки, підібрати підходящий варіант для упаковки конкретного товару не важко. Виготовлення пакунків з логотипом дозволить додати унікальності виробам і виділитися серед конкурентів.

Як виготовляють паперові пакети?

Виробництво паперових пакетів – це досить простий процес, але лише за умови, що є спеціальне обладнання та техніка, а також фахівці, які “від і до” розуміють тонкощі кожного етапу. Завдяки цьому можна виготовити будь-який паперовий пакет: крафтовий, щільний або тонкий, фактурний або гладкий, ламінований, кольоровий або однотонний, із зображеннями та без них.

Виробництво звичайних та крафт пакетів виглядає таким чином:

  • Розробка макету майбутнього виробу. Це перший і важливий етап, який дозволяє наочно показати замовнику, як виглядатиме готовий виріб. На цьому етапі підбирається вид паперу, розраховується форма та розмір пакета, визначається необхідність ручок тощо.
  • Наступний етап – це друк. Залежно від вибраного типу паперу, вибирається тип друку. Так, трафаретний друк використовується для роботи з дизайнерським папером, а офсетний, якщо було обрано мелований папір. Для виробництва пакетів з крафтового паперу можна використовувати обидва типи друку. Після того, як на виріб нанесли барвник, його необхідно повністю просушити.
  • Після того, як було нанесено друк, можна переходити на наступний етап – ламінацію. На паперове полотно з одного боку наноситься плівка, матова чи глянцева. Завдяки цьому майбутній виріб набуває своїх головних якостей, тобто стає міцним і вологостійким.
  • Виріб вже практично готовий, залишається лише обрізати зайві фрагменти паперу та нанести лінії згинів.
  • Складання готового виробу. На цьому етапі відбувається склеювання швів, а також поклейка щільного картону на місця для ручок та на дно. Таким чином, можна посилити саме ці частини виробу, на які припадає основне навантаження.
  • Кріплення ручок. На власний розсуд замовник може сам вибрати матеріал, з якого будуть виготовлені ручки. Для підвищення міцності отвори для ручок можуть комплектуватись кільцями з металу.

Виробництво паперових пакетів в Україні є основним видом діяльності нашої компанії. Для виготовлення пакувальної продукції ми використовуємо картон, звичайний та дизайнерський, крафтовий, крейдований та дизайнерський папір, орієнтуючись на завдання замовника. Ми маємо можливість запропонувати великий асортимент готової продукції або виготовити наклад за індивідуальними розмірами. Доставка продукції здійснюється всією Україною надійними транспортними компаніями.