Яким вимогам має відповідати упаковка?

Довіра — один із базових принципів, на яких будується діяльність нашої компанії. Спеціалізуючись на виробництві та продажу пакувальної продукції, ми повинні фактично довести те, що наша продукція є нешкідливою для подальшого використання споживачем. Нашим замовникам важливо буде знати, що виробництво тари та упаковки харчових продуктів відбувається у суворій відповідності вимог держстандартів. Ми враховуємо всі вимоги щодо безпеки упаковки харчових продуктів та завжди готові надати сертифікати якості. 

вимоги до безпеки упаковки

Картонна упаковка як найбільш оптимальний варіант тари 

На підставі багаторічного досвіду ми з упевненістю можемо сказати, що для виготовлення індивідуального або транспортного пакування немає більш відповідного матеріалу, ніж картон. Наші фахівці максимально ретельно проробляють конструкцію виробу, враховуючи не тільки особисті побажання замовника, але також технічні параметри та вид продукту, а також вимоги до зовнішнього вигляду упаковки.
 
Упаковка виконує такі завдання:

  • Забезпечує захист товару та гарантує його збереження. 
  • Забезпечує зручність транспортування та подальшого зберігання.
  • Забезпечує зручність кінцевого застосування.

ГОСТ вимоги до упаковки харчових продуктів

Законодавчі вимоги до упаковки Україна суворо регламентується декількома ГОСТами, зокрема, ГОСТ 18106-72, 18338-73, СТ РЕВ 441-77.
У широкому значенні упаковка — це спеціальний предмет, який використовується для транспортування, зберігання та продажу товару, а також захисту продукції, поміщеної всередину, від втрати, будь-яких пошкоджень або забруднення.

Загальні вимоги до упаковки готової продукції

  • Матеріал упаковки, яка контактуватиме з продуктами харчування, не повинен включати жодних шкідливих речовин. Відповідність санітарно-гігієнічним нормам одна із найважливіших критеріїв у виробництві пакувальної продукції. І наш обов'язок, як виробника, полягає також у тому, щоб надати замовнику паспорт якості.   
  • Упаковка повинна бути не тільки безпечною для людини, але також не завдавати шкоди навколишньому середовищу, ні під час користування, ні при утилізації.
  • Критично важливим є параметр сумісності, який гарантує те, що матеріал не впливатиме на продукцію і сам не поглинатиме її компоненти.
  • Міцність — важлива якість гарної упаковки. Завжди існує ризик пошкодження товару складі чи процесі транспортування. Тому важливо створювати упаковку, яка витримує ударні навантаження та стійко переносить атмосферні впливи. 
  • Візуальна складова. Вимоги до упаковки: повинна виділятися серед аналогічної продукції, подобатися зовні і привертати увагу покупців. Існує багато способів досягти цієї мети. Можна використовувати різноманітні вставки, яскравий поліграфічний друк, наносити логотип та фірмову символіку.
  • Зручність використання. Упаковка повинна легко відкриватися та закриватися, а також бути практичною. Тобто бути такою, щоби подобатися споживачеві. Тоді велика можливість, що він знову захоче повторити замовлення. Аналогічні вимоги до вторинної упаковки. Щоб користувач залишився задоволеним, взаємодія з нею має бути максимально зручною. До того ж, тара при утилізації не повинна виділяти шкідливих речовин і жодним чином не завдавати шкоди екології. 

У процесі виробництва пакувальної продукції компанія “WellPacks” дотримується всіх вимог і завжди може надати клієнту сертифікати якості. 
Якісна та безпечна упаковка — це запорука побудови довірчих відносин із партнерами та клієнтами.