Лайфхаки, як скласти пакети на кухні

Багато людей все ще продовжують використовувати поліетиленові пакети, і хоча вони купують їх набагато рідше, все одно з часом на кухні їх збирається величезна гора. Для зберігання зазвичай використовується або великий пакет, який містить всі види упаковки, або виділяється цілий ящик.  Ні той, ні інший варіант не можна назвати раціональними, оскільки існує безліч інших способів як скласти пакети на кухні, щоб вони не займали багато місця.

як скласти пакети, щоб займали мало місця

Найпростіші способи складання пакетів

Звичайно, немає нічого простішого, ніж просто купити стильний бокс для зберігання поліетиленової упаковки. Але якщо у вас є час та бажання, можна змайструвати цікавий варіант своїми руками, який допоможе не тільки акуратно скласти пакети, але й забезпечить зручність користування.

Спосіб №1 — самостійно робимо органайзер

Цей спосіб особливо сподобається тим, хто вміє в'язати гачком чи спицями. Знадобиться від сили кілька годин часу, щоб зв'язати не тільки місткий, але й гарний органайзер у вигляді звичайної сумки, у формі фруктів або тварин. Все залежить від того, скільком вільним часом ви маєте в своєму розпорядженні і чи хочеться чогось нестандартного. 
Для більшої зручності краще мати кілька органайзерів, щоб розсортувати пакети за типом, розмірами або за кольором. 

Спосіб №2 — скласти пакети у пляшку

Найзручніший спосіб користуватися пакетами, коли вони замотані в рулони. Так, можна відмотати скільки потрібно виробів та відірвати їх. Такий спосіб зберігання також може ідеально вписатися на сучасних кухнях і для цього буде потрібно одна пластикова пляшка. Рекомендуємо обсяг виробу — 0,5 — 2 літри. Краще, звичайно, брати пляшку побільше, тому що з часом кульок маленького розміру накопичується дуже багато. В інтернет є багато відео, як правильно скласти пакети у пляшку, з покроковим керівництвом та корисними порадами, як зробити зручний органайзер.

Спосіб №3 — скласти пакети в коробку

Багато йдуть простим шляхом і складають пакети у вільному порядку у звичайнісіньку коробку від взуття. Однак є цікавіший варіант. Пакети складаються певним чином, щоб їх було зручно витягувати, як серветки їхньої коробки. Можна піти більш простим шляхом і взяти коробку з готовим отвором. Якщо його немає, його легко зробити самостійно. Кожен пакет потрібно вирівняти руками та укласти, щоб ручки були зовні. 

Спосіб №4 — зробити ляльку

Є ще один спосіб, як компактно скласти пакети, який вимагатиме трохи більше зусиль і творчого підходу. Можна зробити спеціальні ляльки, використовуючи різнокольорові тканинні клапті та наповнювач. В інтернеті можна знайти кілька варіантів викрійки та вибрати ту, з якою найлегше працювати. Для надання виробу обсягу можна використовувати будь-який наповнювач аж до звичайної вати. Спідниця у ляльки має бути довгою з гумкою біля нижнього краю, оскільки саме туди кріпитимуться пакети. Такий лайфхак, як скласти пакети, припаде до душі тим, хто любить щось майструвати і хоче продемонструвати свій талант домочадцям та гостям.

Існує безліч способів скласти пакети, щоб займали мало місця. Вибирайте той, який вам здасться простим та швидким у виконанні. Таким нехитрим способом можна звільнити простір на кухні, упорядкувати поліетиленові вироби та забезпечити зручний доступ до них. Все-таки поліетиленові пакети — вироби багаторазового використання, тому набагато вигідніше не викидати їх, а використовувати повторно.