Правила перевезення зерна автотранспортом

Протягом останніх років Україна стабільно входить до п'ятірки лідерів у рейтингу країн-експортерів пшениці. Від регулярності постачання зерна залежать не тільки європейські країни, але також багато країн в Африці та Азії. У зв'язку з цим існує потреба в організації грамотної логістики та доставки продукції належної якості. Вирішити це питання допомагають перевезення зерна автотранспортом, які вважаються оптимальним способом транспортування як в плані часу, так і зручності.

правила перевезення зерна автотранспортом

Більшість підприємців для доставки Україною та в міжнародних напрямках такого цінного вантажу, як зерно, обирають автомобільний транспорт. Цей процес досить специфічний і має низку особливостей.

Правила перевезення зерна автотранспортом

  • Забороняється перевантажувати транспортний засіб.
  • Кузов має бути заповнений максимально щільно.
  • Герметичність транспортного відсіку.
  • Перед тим, як заповнити зерном кузов, він повинен пройти санітарну обробку.
  • Супровідні документи мають бути оформлені заздалегідь та без помилок.

Перевезення зернових може здійснюватися двома способами: тарним та безтарним. В якості тари варто використовувати чисті та сухі мішки. Транспортування зерна безтарним способом передбачає використання спеціальних транспортних засобів – зерновозів, багажне відділення яких обов'язково має бути вкрите тентом або брезентом.

Види зерновозів, що використовуються для перевезення зерна по Україні:

  • Бортові зерновози. Верхня частина таких автомобілів має бути вкритою брезентом, щоб захистити зерно від намокання.
  • Зерновози-автопотяги. Мають спеціальний причіп, завдяки якому зростає загальна вантажопідйомність.
  • Самоскидні зерновози. Здатні перевозити до 40 тонн зерна, що спрощує процес навантаження та розвантаження.

Щоб якісно здійснити вантажні перевезення, зерновоз повинен відповідати багатьом важливим критеріям. При цьому важливо пам'ятати про необхідність захистити та зберегти зерно. З цим питанням можна впоратися, використовуючи спеціальну тару для транспортування та захисне покриття кузова у вигляді тенту.

Тара

Перевезення зерна фурою в якості основного виду тари для зернових вантажів частіше за все використовують сухі щільні мішки, які не мають сторонніх запахів і шкідників. Виконання вантажно-розвантажувальних робіт повинно здійснюватися таким чином, щоб унеможливити їх пошкодження. Також необхідно застосовувати дерев'яні піддони, а зверху укрити відсік тентом.

Тенти для зерновозів

Незалежно від того, чи потрібно транспортувати зерно фурою, чи зерновозом, важливо оснастити кузов транспортного засобу спеціальним покриттям – тентом. Це дозволить захистити культури від дорожнього бруду, потрапляння бензину, а також вологи, опадів та інших атмосферних впливів. Крім того, використання тентів допомагає знизити втрати продукції через вивітрювання.

Компанія "WellPacks", враховуючи ті характеристики, яким повинен відповідати захисний тент, для його виготовлення використовує тентовий ПВХ, який має низку переваг: невелику вагу, здатність витримати високі та низькі температури, пропускати повітря, а також є легким у встановленні та обслуговуванні. Завдяки тому, що він забезпечує високий рівень захисту, ПВХ-тент стає просто незамінним при транспортуванні зерна на тривалі відстані.   

Де замовити мішки та тенти для транспортування зерна автотранспортом?      

                Перевезення зернових в Україні є важливим заходом, результати якого впливають на багато внутрішніх ринкових показників обороту товарів та прибуток країни від експорту зерна. Компанія “WellPacks” понад 15 років спеціалізується на виробництві пакувальної продукції, вносячи свій внесок у розвиток аграрної сфери країни. З усіх питань стосовно замовлення продукції ви можете звернутися до нас та замовити потрібний вид тари чи тентів для вирішення ваших завдань.