Яка упаковка екологічніша?

Хороша упаковка — це можливість захистити її вміст, а також важливий атрибут рекламного просування. Але що ми бачимо, коли отримуємо товар? Гори пластику, пінопласту та незліченну кількість шарів паперу, які відразу ж вирушають у смітник і в результаті — забруднюють планету. Власники бізнесу сьогодні розуміють, що екологічна упаковка з паперу чудово справляється із захисною функцією і є більш привабливою для споживачів. Сьогодні ми поговоримо про те, яка вона — найекологічніша упаковка, і поділимося креативними ідеями, як створити нешкідливу для природи, але привабливу для покупця упаковку.

У рамках цієї теми ми розглянемо низку важливих питань, а саме: які упаковки є безпечним для природи, які функції виконує екологічні упаковка та що робити бізнесу, щоб не завдати шкоди репутації. 

найекологічніша упаковка

Що означає еко упаковка?

Насамперед те, що вона є безпечною для екології. Іншими словами, виробництво матеріалу для тари, її виготовлення, експлуатація, зберігання та утилізація не завдають шкоди природі.

Існує кілька типів упаковки, які можна вважати більш безпечними для природи. Серед них:

  1. Біорозкладна упаковка, яка виготовляється з кукурудзяного крохмалю або інших біорозкладних матеріалів. У вологому середовищі під дією сонця та мікроорганізмів вона має здатність розкладатися на біомасу, тобто такі природні речовини як вуглекислий газ, воду та органічні речовини.
  2. Упаковка, яку можна переробити та використати для створення нових продуктів. Як правило, вона виготовляється зі скла, металу, паперу, а також деяких видів пластику. Перевага такого типу полягає в тому, що використання її дозволяє зменшити кількість відходів. 
  3.  Упаковка, у складі якої немає пластику. Сьогодні проблема захисту навколишнього середовища є досить актуальною, тому виробники намагаються відійти від використання пластику, та застосовувати інші матеріали, щоб створити більш екологічне пакування: скло, картон, метал, папір, біопластик та інші.

Одним із видів переробної упаковки є багаторазові упаковка: сумки-шопери та мішечки, які здатні замінити десятки поліетиленових пакетів. Тепер замість того щоб кожного разу брати у супермаркеті нови пакет, може діставати шопер або мішечок и пакувати туди продукти та речі. 

Ми перерахували найбільш популярні види упаковки, використання яких дозволяє суттєво зменшити кількість відходів від пластику та захистити навколишнє середовище. 
 

Екологічна упаковка товарів відповідає:

  • Іміджу та репутації бренду. Покупці сьогодні віддають перевагу тим компаніям, які мають сильну екологічну репутацію.
  • Споживчий інтерес. Кількість прихильників еко руху постійно зростає, а це означає, що потрібно відповідати їхнім очікуванням.
  • Урядова політика. Використання екологічної упаковки вже стає нормою і на законодавчому рівні.

Еко-пакування для харчової продукції має широку сферу застосування. Вона активно використовується на підприємствах, які випускають харчову продукцію, в кафе та ресторанах, пунктах швидкого харчування та ін. кур'єри.

Екологічна упаковка продуктів виконує безліч важливих функцій:

  • Забезпечує збереження того, що знаходиться всередині. Якщо звичний пластиковий контейнер замінити на міцну картонну коробку, можна вирішити питання випадкового проливання вмісту. Така тара чудово тримає форму, зручна у використанні та не пропускає жодних сторонніх запахів.
  • Створює приємне перше враження. Жодна інша упаковка, як пластикова, не виглядає так банально. А ось картонна упаковка може здивувати своєю різноманітністю. Можна вибрати певний колір або поєднання кольорів, нанести малюнок, надрукувати логотип і загалом проявити креативність при оформленні.
  • Підтримує екологію. Одна з основних властивостей еко-упаковки полягає в тому, що її можна відправляти на вторинну переробку,  тому її можна використовувати неодноразово.
  • Стає прикладом для клієнтів. Турбота про екологію — це не чергове гучне гасло, це справа кожної людини. Створюючи  нешкідливу та безпечну упаковку, ви піднімаєтесь в очах споживачів і стаєте для них прикладом.

які упаковки є безпечними для природи

Екологічна упаковка: збереження довкілля у стильному форматі

У сучасному світі існують різні види упаковки, які більшою чи меншою мірою впливають на планету. Вже багато людей не просто знає, які упаковки є безпечними для довкілля, але й намагаються поступово звести нанівець використання поліетиленового та пластикового пакування і перейти на щось більш екологічне, а значить і безпечене.

Сьогодні екологічна упаковка є свідченням відповідального підходу до споживання та сприяє формуванню екологічно свідомого суспільства. Ми вважаємо, що бізнес не має стояти осторонь і також впровадити еко пакування, та ти самим продемонструвати свою відповідальність перед споживачами і суспільством, а значить –  залучити до себе увагу та лояльність клієнтів. 

Зробімо це разом!

Наша компанія розуміє важливість захисту навколишнього середовища, тому основний наголос ми робимо на виробництво еко-пакування. Ми активно співпрацюємо з представниками малого та великого бізнесу, які поділяють нашу позицію та прагнуть також перейти на раціональне споживання природних ресурсів. Наша упаковка, виготовлена ​​з картону або крафт-паперу, не тільки подбає про природу, але й допоможе успішному просуванню вашого бізнесу.