Які пакети можна використати для вакууматора?

Короткі терміни зберігання продуктів — це одна з найголовніших проблем, що знижує рентабельність ресторанного бізнесу. Колосальна кількість дорогих продуктів списуються через усихання, гниття, скисання та інших процесів. Багато хто з них доводиться заморожувати, а розморожування, як відомо, позбавляє задоволення отримати бажані смакові якості. У цьому випадку вакуумні пакети для вакууматора стали справжнім порятунком для підприємців.

Які пакети краще для вакууматора

Вакуумні пакети харчові для вакууматора — економлять місце, гарантують безвідходність та несуть користь для здоров'я

Вакуумна упаковка стала найбільш практичним вирішенням питання, як зберегти свіжість та якість харчових продуктів.  Використання такого способу зберігання дозволило закладам громадського харчування не тільки збільшити термін придатності продуктів, а й завдяки цьому підвищити рівень сервісу. 

Функціональні можливості упаковки зумовили її високий попит не лише у ресторанному бізнесі. Вони активно застосовуються на м'ясопереробних підприємствах, у цехах із виробництва напівфабрикатів, а також у продуктових магазинах та супермаркетах. Крім цього, пакети для побутового вакууматора успішно використовуються в побуті. З їх допомогою можна робити заморожування продуктів на тривалий термін, і навіть взимку тішити себе смаком свіжих овочів та фруктів.

Чому варто використовувати вакуумну упаковку?

  • Зберігає смакові якості продукту.
  • Цілком герметична, тому продукти можуть зберігатися дуже довго.
  • Завдяки компактності, не займає багато місця.
  • За рахунок прозорості можна добре розглянути, що знаходиться всередині.
  • Доступна ціна на будь-який вид продукції.

Якщо говорити більш предметно про переваги вакуумного пакування конкретно для кожного виду продукту, можна сказати про те, що риба зберігає соковитість і аромат, очищені горіхи не набувають гіркого смаку, сир залишається зернистим, а морепродукти не перетворюються на кашу. Навіть після тривалого заморожування, структура волокон м'яса та риби залишаться незмінними та збережуться всі корисні речовини. У такій упаковці можна заморожувати навіть фрукти, клітини яких не втратять жодної краплі соку.

Як вибрати пакети для вакууматора?

Щоб заморожування виправдало очікувань, потрібно правильно підібрати пакет. Пакувальна продукція відрізняється щільністю та розмірами і підходять для різного виду продуктів. Щоб вона впоралася зі своїм завданням, перше, на що потрібно звертати увагу — це товщина плівки.

  • Для вакуумування сиру слід використовувати пакет товщиною не менше 60 мкм.
  • Для упаковки курячих крилець, сирокопченої ковбаси та риби потрібно використовувати пакети 80-120 мкм.
  • Для упаковки горіхів, заморожених продуктів, тушки кролика або птиці, а також м'яса на кістки слід брати міцну плівку завтовшки 100-120 мкм.
  • Зберігати морепродукти в панцирях потрібно в пакетах товщиною 140-170 мкм.

Залежно від вакууматора, камерного або безкамерного, використовуються гладкі або гофровані пакети. Пакети для вакууматора гладкі коштують дешевше, проте ціна вакууматора буде вищою. Якщо передбачається великий обсяг упаковки, такий апарат окупить себе дуже скоро.

Матеріали для вакуумних пакетів

Залежно від того, для яких цілей ви хочете використовувати пакети і що збираєтеся туди помістити, можна придбати одноразові та багаторазові пакети. Якщо потрібно упаковувати м'ясо, сир або рибу, то після розтину такий пакет повторно використовувати не можна, тому його потрібно утилізувати. Пакети багаторазові найчастіше використовують для вирішення деяких побутових завдань. Наприклад, особливу популярність мають пакети для вакууматора для одягу, які можна використовувати кілька разів при зміні гардеробу.

Які пакети найкращі для вакууматора?

Кращими можна вважати пакети, які на 100% справляються з поставленим завданням дбайливого зберігання продуктів. Що стосується ціни, у продажу можна знайти як дорогі, так і дешеві пакети для вакууматора, тому кожен зможе підібрати оптимальний варіант за завданнями та бюджетом.