Плюси і мінуси вакуумної упаковки

Кожна господиня знає, що зберігання продуктів у вакуумі - це найкращий спосіб забезпечити їх свіжість. Головна особливість такої упаковки полягає в тому, що вона створює навколо предмета, який в неї поміщається, безповітряний простір. Навіщо вакуумувати продукти, які переваги і недоставки такої упаковки - про ці та інші не менш важливі питання ми поговоримо в цьому матеріалі.

Що таке вакуумна упаковка?

Це метод зберігання продуктів харчування в безповітряному просторі, що захищає їх від швидкого псування. Повна ізоляція кисню призводить до уповільнення зростання хвороботворних бактерій. Плюси вакууму, такі як універсальність застосування, зумовили високий попит на такий вид упаковки, однак це далеко не всі її переваги.

Плюси і мінуси вакуумної упаковки

  • овочі, поміщені в таку упаковку, можна зберігати в холодильнику і в морозильній камері.
  • завдяки тому, що відсутнє випаровування вологи, продукти довше зберігаються свіжими.
  • можна робити заготовки з овочів, що в майбутньому заощадить час на підготовку.
  • завдяки тому, що обсяг пакету, з якого повністю відкачується повітря, зменшується, місця в холодильнику або в морозильній камері стає більше.
  • вакуумна упаковка забезпечує зручне перевезення продуктів в транспортному засобі.
  • можна купити овочі та фрукти дрібним або великим оптом за нижчими цінами, що заощадить кошти, і забезпечити тривале зберігання за рахунок вакуумного зберігання.
  • невисока вартість продукції - ще одна вагома перевага.

Виріб, поміщений в вакуумну упаковку, на більш тривалий термін зберігає свій зовнішній вигляд і стан. А завдяки прозорості, можна відразу оцінити вміст.

Види вакуумної упаковки

  • Вакуумні пакети. Для їх виробництва використовується поліамід, поліетилен і лавсан. Поміщений в такий пакет продукт не втрачає форму, до того ж збільшується термін зберігання.
  • Пакети з підкладками ВПС. Найчастіше такі пакети використовуються для зберігання ковбас, сирів, риби і м'яса. Завдяки подложкам, продукцію можна легко транспортувати і бути спокійними на рахунок їх зовнішнього вигляду.
  • Фольговані вакуумні пакети. Незамінні, коли стоїть завдання організації тривалого зберігання продуктів (від декількох тижнів до місяця). Плівка покривається тонким шаром алюмінію, тому продукт знаходиться без вологи і світла.

Знайти ідеальний вакуумний пакет - реально!

Перед тим як купити вакуумні пакети, важливо розуміти, для яких цілей вони вам знадобляться, які продукти ви плануєте зберігати і як довго.

  • Упаковка з лавсану підійде для зберігання делікатесів і замороженої продукції, термін зберігання яких не перевищує тиждень. За рахунок своїх характеристик, матеріал не підходить для тривалого зберігання.
  • Упаковка з поліаміду, яка не пропускає кисень, підійде для зберігання риби, овочів і фруктів.
  • Звертайте увагу на товщину пакетів. Тонка упаковка в 50 мікрон підійде для зберігання нарізок і м'якого сиру. А для зберігання мороженої або свіжої риби і м'яса

Чи є мінуси в вакуумній упаковці?

Безумовно як і будь-який інший вид упаковки, вакуумні пакети мають і деякі недоліки. І найголовніше з них - це не дуже хороша захищеність від зовнішніх пошкоджень. Також важливо враховувати, що вас чекатимуть ще додаткові витрати - потрібно буде купити плівку, пакети, лотки і контейнери до вакууматора.

Однак тут же варто згадати про переваги, які ви отримуєте - істотна економія часу і грошей за рахунок покупки більшої кількості овочів і фруктів за вигідними цінами, а також їх тривале зберігання. Все це в підсумку окупить всі витрати.

Компанія "WellPacks" займається виробництвом вакуумної упаковки і ми готові запропонувати замовникам вигідні умови. Гарантуємо якість за доступними цінами!